Vær kreativ med ditt kosthold

Kosthold er kanskje et av de vanskeligste temaene å ta opp i samfunnet. Det blir debattert om og om igjen, og vi føler oss helt forferdelige hver eneste gang. Ingen er nemlig perfekte, og selv den mest trente personen på treningsstudioet lar seg friste av en sjokolade innimellom. Allikevel handler det mer om at vi skal være i stand til å få et generelt sunt kosthold. Det er dog vanskelig å planlegge et slikt kosthold med alle de alternativene som finnes der ute.

Det er dog ikke vanskeligere enn at vi graver litt i våre røtter. Før kunstig søtningsmidler og tilsatt sukker var et fenomen, så var det nemlig slik at ingen hadde hull i tennene for eksempel. En kan også nevne at fedme nærmest ikke har eksistert før i moderne tid, men naturligvis var det også mye sult i de første århundrene. Allikevel er det liten tvil om at det originale kostholdet vi mennesker hadde var virkelig bra. Så hva med å prøve å kopiere dette?

 

Lag et kosthold lik våre forfedre

Våre forfedre levde av naturen. Med jakt av vilt, samling av planter og bær, og litt kreativ kokkekunst ofte over et bål, så lagde vi ganske så god mat. Selvfølgelig trenger ikke du å følge fotsporene til punkt og prikke, men en opplevelse i villmarka kan fort være spennende også. Uansett, så er det selve innholdet i maten som gjelder. Det er her de naturlige ingrediensene virkelig spiller sin viktige rolle.

For din neste uke med middager, så kan det være en god ide å kjøpe mye ferskt kjøtt. Sørg for at det er naturlig og ikke tilsatt masse salt. Dette ser du på næringsinnholdet. Kjøp også grønnsaker som poteter og gulrøtter. Dessuten, om du er lysten på noe søtt til enten dessert eller som en generell snack, så kan du kjøpe bær. Disse er proppet med sukker riktignok, men dette er naturlig sukker. Det er et mye bedre alternativ for kroppen din enn alle de tilsatte sukkerproduktene som finnes der ute.

 

Hold deg til en plan

De aller fleste faller fra sitt kosthold av diverse grunner. Den kanskje aller klareste er fordi de ikke opprettholder den planen som er lagt – eller i verste fall ikke legger en plan. Dette er dog nøkkelen til å holde seg til et regime. Den beste måten å få et sunnere kosthold på er nemlig å ha en plan som står der til middagen, slik at du ikke blir fristet til å spise noe helt annet – da ofte snacks som er dårlig for deg.

Når du har lagt planen er du klar til å følge den. Men husk dog på at du kanskje blir nødt til å inkludere noen moderne matvarer. Det er for å være sikker på at du får i deg nok mineraler og vitaminer, som er essensielle for kroppen din. Les mer om dette på nett for grundig informasjon. Uansett, lykke til med å adoptere kostholdet til våre forfedre – du vil garantert merke en positiv forskjell!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *