Influensere legger opp til kroppspress på nett

Dagens ungdom blir eksponert for ganske mye negativitet på nett. Et tema som stadig dukker opp er snakk om kroppen og hvordan den skal være. Problemet ligger i at enten skal man være tynn, eller så må man fort ta til takke med operasjoner og fettsuging. Dette kan være belastende for kroppen, og i noen tilfeller påføre smerte som ikke alle reagerer positivt på. De fleste ser på kroppen på en bestemt måte, og alle andre måter vil i deres øyne være relatert til negative assosiasjoner.

Personene som for det meste er med på å eksponere ungdommen rundt dette er influensere på sosiale medier. Disse anser seg selv som meget viktige for å bringe ut budskap til andre og vise hvordan enkelte ting fungerer. Med andre ord påvirker de holdninger og handlinger hos deres publikum som innehar de samme interessene. I tillegg til dette skal de inspirere andre med spennende ideer og trender.

 

Sosiale medier påvirker i stor grad

Når det er sagt, så er influenserne budbringere i den forstand at de skaper et publikum de kommuniserer med. Dette skjer gjennom store kanaler som har opp til flere millioner brukere. Dette skaper gode muligheter for de fleste influensere, ettersom mange er ute etter å gjøre gode penger ut av deres væremåte. Dette kan fort overskygge etiske retningslinjer, som for eksempel mot kroppspress.

De største kanalene hvor influensere når ut i er store sosiale medier som benyttes på nett, og dette er ikke ulikt for mange nordmenn som er besatt av sosiale medier. Det fører bare til at flere ungdommer blir påvirket av disse influenserne til holdninger og handlinger som hovedsakelig kan oppfattes som negativt. Influenserne blir på en måte forbilder for disse ungdommene. Det kan gi dem et inntrykk av at de blir nødt til å tenke på en bestemt måte for å føle seg sosialt akseptert. Dette beviser bare hvor mye sosiale medier påvirker og i hvor stor grad influensere er ansvarlig for å formidle sitt budskap gjennom disse kanalene.

 

Spis sunn mat for å ta vare på kroppen

Hvis du føler på at det er et kroppspress som er ute og går, så bør du helt klart ta avstand fra å gjøre radikale endringer med kroppen din. Den beste måten å ta vare på kroppen din er å spise sunn og variert mat, som i seg selv er mer enn nok for å kunne få et godt kosthold. Det viktigste er at du har et bra kosthold kombinert med fysisk aktivitet, for det er ikke mer som gjelder enn å ta vare på kroppen og helsen din.

Influensere kan også legge opp til å formidle at man må spise sunt, men dette kan fort by på problemer hvis man ikke opprettholder mengden kalorier, proteiner og karbohydratinntak i form av sunne matvarer. Det kan føre til at man blir undervektig, og det kan i seg selv være helsefarlig. Unngå å bli eksponert på sosiale medier av influensere, for dette kan virkelig skape trøbbel for hverdagen din!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *