7 sunne vaner som ikke krever mye

Å leve sunnere behøver ikke å bety seks dager med crossfit i uken eller å spise en streng diett. Det er mange små hverdagslige ting du kan gjøre for å leve et bedre liv! Her er noen eksempler som krever minimal innsats fra din side:

1. Begynn dagen med en kopp kaffe

Kaffen er livseliksir! Koffeinen har antiinflammatoriske egenskaper og reduserer risikoen for type 2-diabetes og demens som f.eks. Alzheimers. Forskere vil gå så langt som å si at et inntak på ca. tre, fire kopper om dagen kan forlenge livet ditt.

2. Fyll fryseren med grønnsaker

At friske grønnsaker er sunnere enn frossen er en myte. Frosne grønnsaker har vist seg å være like nyttige – og noen ganger enda mer nyttige. Fyll deretter fryseren med ferdige grønnsaker.

3. Sosialisere med glade personer

Dette kan være billetten til et lykkelig liv, hvis man skal tro på forskningen. Det hele er ganske enkelt: Vi har en tendens til å være som de vi omgir oss med – så velg venner som har kvaliteter du setter pris på. I det lange løp vil disse egenskapene smitte.

4. Lag litt ekstra porsjoner når du lager mat

Tror du det er vanskelig å spise sunt? Trist å gjøre matebokser? Har du en tendens til å ta en croissant eller en sjokoladekake til lunsj på jobb? Når du lager mat kan det da vare en bra idé å lage noen flere porsjoner slik at det er nok til matbokser. Eller, hvis du vil være ekstra smart, kan du forberede hele ukens mat i løpet av samme kveld.

5. Løs kryssord

Like viktig som å holde kroppen din på topp, er det å holde hjernen i trim. Og vi snakker ikke om hårklipp, uten om hjernemuskler. Der med å håndtere hjernestimulerende aktiviteter som f.eks. løse kryssord, sudoku, lese bøker eller spille brettspill hjelper deg med å opprettholde kognitive funksjoner i hjernen, og kan dessuten forhindre demens og Alzheimers sykdom.

6. Få styr på økonomien

Det er vanskelig å føle seg rolig når man er stresset over penger. Derfor kan det være lurt å sette seg ned og se på om du trenger å låne penger for å betale enda dyrere lån, følge et budsjett eller bare skjære ned på kjøpene dine. Sørg for at du får et lån med god rente og vilkår slik at du kan deg seg avslappet om fremtiden din.

7. Gå til sengs i god tid

Soven er viktig for å kunne fungere, men det er ikke bare antall timer som er avgjørende for en god natts søvn. Det er også viktig å ha vanlige søvnmønstre. Prøv å bli vant til å gå til sengs på samme tid hver kveld, og våkne på samme tid.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *