3 nordiske oppskrifter å prøve i år

Hvis du kunne tenke deg å prøve spennende mat i år, har vi her trukket frem 3 nordiske oppskrifter å prøve. Mange liker å prøve nye og spennende retter for å oppleve noe annet enn standard hverdagmat. Om du er en av de som liker å prøve noe nytt, så anbefales du å prøve 3 nordiske oppskrifter for en ny opplevelse. Nordiske retter kan være annerledes enn andre steder, og dermed også spennende å prøve seg på. Ved å prøve matretter fra forskjellige kulturer lærer du litt mer om hvordan mennesker fra den kulturen levde i en tidligere tid, og hva som fortsatt er en del av kulturen deres. Når man har vokst opp med mors oppskrifter, og stadig lengter etter smaken, så fortsetter mors og mormors mat å leve i mange generasjoner.

 Svenske kjøttboller

En av de mest kjente nordiske oppskrifter må vel være svenske kjøttboller med potetmos og tyttebærsyltetøy. Denne retten er blitt kjent over hele verden som en av rettene i utvalget til den svenske møbelkjeden; IKEA.

Svensk stuing

En annen rett fra nordiske oppskrifter er svensk stuing. Denne retten med sin gode og fyldige saus og mørkokte kjøtt har en smak man bare ikke kan gå glipp av. Benytt muligheten til å lage denne spennende retten og smake selv.

Kroppkaker

Dette er kanskje den mest unike av rettene fra nordiske oppskrifter. Den kalles for kroppkaker og er laget av poteter med en kjerne av svinekjøtt. Disse er kokt lenge nok til å være kokt helt gjennom, og nytes med smeltet smør og tyttebærsyltetøy.

Det finnes mange spennende retter i det nordiske kjøkken å velge mellom. Dette er bare et lite utvalg av dem. For deg som ikke har hatt muligheten til å smake disse rettene, er det absolutt verdt å forsøke dem. Liker man nordisk mat, kan man bli overrasket, eller til og med hektet slik at man ikke kan få nok av dem.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *